Wie ontwerp het bijgebouw

Dat doen wij , in nauw overleg met u. In de praktijk volgt een ontwerp op een afspraak bij u thuis. Tijdens dat gesprek nemen we uw wensen door en reiken wij u de technische en creatieve mogelijkheden aan. Het definitieve ontwerp wordt een samenspel tussen uw en onze inbreng en ideeën.

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?

Ja. Dat kan. Wij hebben al heel veel buitenverblijven ontworpen en gemaakt. Wij zijn ook behoorlijk eigenwijs; en dan met name op het vlak van techniek. Wij weten precies wat technisch wel en niet kan. Maar dat maakt het proces van ontwerpen juist ook zo mooi: het samenspel tussen uw ideeën en onze op ambacht geschoeide inbreng.

Hoelang duurt het bouwen?

Niet lang. We bereiden alles zorgvuldig in de werkplaats voor. Het plaatsen zelf duurt vaak dan ook maar hooguit enkele dagen.

Leggen jullie ook tuinen aan?

Dat kan inderdaad. Regelmatig verzorgen wij het totaalplaatje. Dus inclusief bestrating en aanleg van de tuin. Meestal nemen we die dan al in de ontwerpfase mee, zodat buitenverblijf en omgeving één geheel wordt. Overigens werken wij voor dat gedeelte samen met vaste partners in bestrating en tuinaanleg. Ieder zijn vak.

Waarom hebben jullie je gespecialiseerd in eikenhout?

Eikenhout is wat ons betreft het mooiste hout dat er is. Het straalt een onverwoestbare kracht uit. Niets of niemand die het wat doet. Eikenhout leeft. Het groeit. Zoals de mens dat doet naarmate die ouder wordt. Het wordt wijzer. Doorleefder. Je ziet dat het wat mee heeft gemaakt. En juist daardoor wordt het mooier.

En wat als ik de voorkeur geef aan een ander materiaal?

Dan is dat geen probleem, natuurlijk. Ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Gelukkig maar. En het is ook niet zo dat onze machines dienst weigeren als wij met een fraai grenen aankomen.

Heb ik een bouwvergunning nog voor een bijgebouw?

Meestal niet, al raden wij u altijd aan om dat vooraf even te controleren. U kunt dat zelf controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent. Of kijk op deze pagina

Hoe duur is een bijgebouw

U kunt een geheel vrijblijvende offerte aanvragen of een eveneens vrijblijvende indicatieprijs.­­

Staat uw vraag hier niet bij?

Vraag en antwoord